Core Web Vitals

Brugeroplevelse, eller sideoplevelse, vil i 2021 blive en officiel faktor for din hjemmesides placering på Google.

Det betyder, at SEO optimering af sideoplevelsen (Core Web Vitals) på din hjemmeside er en nødvendighed, hvis du ikke vil miste placeringer i Googles søgeresultater.

Sideoplevelsen er reelt set hidtil kun blevet målt på hvor hurtigt din hjemmeside eller webshop blev indlæst, ikke mindst på mobile enheder. Men i Maj 2021 kommer Google med en opdatering der måler noget som de har valgt at kalde for Core Web Vitals Altså en opdatering der måler hvor god en brugeroplevelse “kernen” og de “vitale dele” giver for de besøgende på din hjemmeside.

Core Web Vitals er opdelt i tre hovedelementer som vurderes til at give det samlede indtryk af brugeroplevelsen på din hjemmeside. Disse tre elementer er noget du ganske enkelt skal have optimeret på din hjemmeside, hvis du ikke vil blive overhalet af dine konkurrenter som har optimeret deres Core Web Vitals.

Core web vitals

Der er 3 hovedelementer i Core web vitals

Largest Contentful Paint (LCP):

LCP beskæftiger sig med en sides indlæsningtid – hvor hurtigt en side indlæses. Den normale indlæsningstid for din LCP test består er, at den indlæses på mindst 2,5 sekunder. Dette er web vitals testens svar på det der tidligere hed loadspeed, eller pagespeed.

Hvad er en god LCP score? For at give en god brugeroplevelse skal websteder stræbe efter at have en tid på 2,5 sekunder eller mindre.

First Input Delay (FID):

FID måler den tid det tager fra en bruger først interagerer med en side (dvs. når de klikker på et link, trykker på en knap eller bruger et brugerdefineret JavaScript, til det tidspunkt, hvor browseren faktisk er i stand til at begynde at behandle begivenheden der skal udføres som svar på denne interaktion.

Hvad er en god FID-score? For at give en god brugeroplevelse skal websteder stræbe efter at have en første inputforsinkelse på 100 millisekunder eller mindre.

Cumulative Layout Shift (CLS):

CLS beskæftiger sig med det visuelle aspekt af din side, hvor hastigheden af, hvordan synlige sideelementer ændrer sin position fra en ramme til den næste, måles. Dette tildeles mere vægt ved visning på mobile enheder, hvor bevægelse på siden er mere tydelig. En vigtig ting at bemærke er, at CLS måler summen af individuelle layout skift, der skete, mens siden var åben.

Hvad er en god CLS-score? For at give en god brugeroplevelse skal websteder stræbe efter at have en CLS-score på 0,1 eller derunder.

 

Værktøjer til at måle din hjemmesides Core Web Vitals score

Der er forskellige måder hvorpå du kan måle din hjemmesides Web Vitals score. Det mest brugte er Googles “Pagespeed insights” som du kan finde her: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

På denne side: https://web.dev/measure/ får du et lidt mere detaljeret overblik, og du har mulighed for at downloade en rapport, om din hjemmesides score, i forskellige formater.

Skal du teste mange sider, kan du evt. bruge det plugin til din Google Chrome Browser der hedder: Lighthouse, fra Chrome Dev Tools

Du kan læse meget mere om Core Web Vitals på denne side (Engelsk): https://web.dev/vitals/

Shopping Basket

Kvalitets SEO

Gratis Rapport

GRATIS RAPPORT.

Få din gratis rapport, udfyld venligst formen.

KONTAKT KVALITETS SEO.

Skal vi samarbejde og lave resultater?